Blog o džemech

Jahodový džem patří v Čechách mezi nejoblíbenější džemy. Jeho příprava je docela jednoduchá, a proto jsem se rozhodla se s vámi podělit o recept. Ve videu najdete kromě ingrediencí i spoustu rad, aby se vám džem určitě podařil.

Není to tak dlouho, kdy jsem řešila, jak hezky a vkusně zabalit peníze jako svatební dárek. A nebyla bych to já, abych k těm korunkám nepřidala i nějaký ten džemík. A tak jsem trošku zagooglila a vytvořila jsem balíček na fotce. Tak snad se novomanželům líbil a chutnal.

Už přemýšlíte, co dobrého upéct v neděli ke kávě? Tak tady je jeden skvělý recept. Je i pro ty, kteří myslí na svoje zdraví. Koláč je plný bílkovin z tvarohu a dokonce jsou v něm i ovesné vločky.

Každý, kdo peče, tak určitě dělá linecká kolečka nebo jiné tvary plněné marmeládou. V každém receptu je marmeláda rybízová - z červeného rybízu. Je to klasika.

Teď to bude vypadat, že jsem recept odkoukala z finálového dílu letošního Masterchefa. Ale není tomu tak. Hovězí s džemem z aronie už vařím několik let. Vlastně od té doby, kdy jsem uvařila první džem z aronie.

Druhý recept je opět na dezert. U nás doma jsou dezerty s tvarohem velmi oblíbené, a tento obzvlášť. I když vypadá složitě, tak ho máte za chvilku hotový, jen vás bude mrzet, že za stejnou chvilku bude snězený.

Každý už určitě jedl chleba nebo rohlík s džemem. Ale víte, že džem můžete v kuchyni použít daleko častěji a být za kuchařskou hvězdu? V několika článcích vám představím své oblíbené recepty.